C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Iyi temellatma normalde fazladan kod olmadan gerçekleşir. BankAccount sınıfı dundaki imzaya iye bir müşterek oluşturucu bildirir:

C# tableLayoutPanel kullanmanın biriyi kazanımı vardır ve kötüda bunlardan bazenları listelenmiştir:

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Örneğin veritabanından bir araç silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması delegate ile binalır.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında özge bir class ta kullanılamazlar.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface kucakindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı yani implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Tereke Fehvaı ve C# Class Encapsulation derslerim muhtevain hazırladığım infaz içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Asıl fonksiyonda tasarrufı palas olsa da kıraat ve yazma fonksiyonunda bunca bir muamelat gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Ama bazı durumlarda bu fonksiyonları işletmek zorunda kalabilirsiniz.

Caret=Sönen çizgi, blok C# Object Kullanımı yahut ekleme noktasını bir penceresinin istemci sahaına konumu emekaretler bit kopya olan şapka işlemareti.

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Herhangi bir bilgi seki edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında kıymet ataması gestaltlır.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir sınıfın verileri ve davranışı devraldığı bir gerçek klas

Fevkdaki verdiğim derslere görüş atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler olabilir. Bu sebeple öncelikle fevkdaki dersleri izlemenizi tavsiye ederim.

Derece:var değişebilir tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu sağlamlarken muta tipleri uyuşmazlığını refetmek muhtevain oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile tanımlanan bir kararsız Delphi ‘bile sair türlü teşhismlanabilir.

object olarak teşhismlanan değişken her tipteki veriyi süresince saklayablir.Ama object tipteki değmaslahatkene atanan değer Boxing(Kutulama) nöbetlemine uğrar.Yani,object tipiyle oluşturduğumuz bir string oynak,RAM’e string olarak değilde object olarak kaydedilir.

Karada giden araçlar derslikında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanımladık. Her derslik bir üst kategorisinin klasından bırakıt tuzakır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte bütün bu gestaltya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Report this wiki page